Έλληνες πρωταγωνιστές σε διεθνείς παραγωγές

03.02.2010
Δύο ακόμη διεθνείς παραγωγές με Έλληνες πρωταγωνιστές ετοιμάζονται να βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δύο ακόμη διεθνείς παραγωγές με Έλληνες πρωταγωνιστές ετοιμάζονται να βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για τις ταινίες «3 Nights in Nisyros», του Michael Carvaines και «Without Borders», του Νικ Γκαϊτατζή. Και οι δύο σκηνοθέτες είναι ελληνικής καταγωγής, που ζουν και εργάζονται στην Αμερική.

«3 Nights in Nisyros»
Τρεις νύχτες στη Νίσυρο περνούν οι ήρωες του Michael Carvaines, οι οποίες όπως φαίνεται είναι αρκετές για να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός Ελληνομερικάνος, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα μαζί με την Αμερικανίδα φίλη του αναζητώντας τις ρίζες του. Το ταξίδι τους στο νησί θα σταθεί αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα της σχέσης τους και να αναζητήσουν λύσεις. Παράλληλα είναι και ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στα όνειρά τους. Σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που θα διαδραματιστούν παίζουν και οι κάτοικοι του νησιού, που θα τους μυήσουν σε μια διαφορετική νοοτροπία ζωής. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Μπρένταν Μακ Μάχον, Τζουλιάνα Ντέβερ, Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη και Σπύρος Φωκάς. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Νίσυρο, με τα υπέροχα τοπία και τις μοναδικές παραλίες.

«Without Borders»
Στην Ελλάδα, στην Αμερική και στο Μεξικό έγιναν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νικ Γκαϊτατζή, με πρωταγωνιστές τους: Γιώργο Βογιατζή, Γιώργο Χωραφά, Ευγενία Κάπλαν, Σέιμορ Κασέλ, Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιώργο Καραμίχο, Απόστολο Γκλέτσο, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Δημήτρη Μαυρόπουλο και Δωροθέα Μερκούρη. Στο γυαλί ζωντανεύει η ιστορία ενός Έλληνα μικροπωλητή, του Θανάση, που συζεί με μια Ρωσίδα και μαζί μεγαλώνουν την κόρη της. Κάποια στιγμή εκείνη φεύγει στην Αμερική αναζητώντας καλύτερη τύχη και του αφήνει το παιδί της. Μερικά χρόνια μετά επιστρέφει, πάμπλουτη πια, για να πάρει τη μικρή μαζί της. Απελπισμένος ο Θανάσης, αποφασίζει να την ακολουθήσει. Και η περιπέτειά του ξεκινά, αφού για να φτάσει στην Αμερική θα χρειαστεί να περάσει παράνομα τα σύνορα.

Μετά το φιλμ «Gettin’ It» ο Νικ Γκαϊτατζής γράφει και σκηνοθετεί μια ταινία με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ο κεντρικός ήρωας είναι Έλληνας, ενώ η ιστορία του θυμίζει κατά κάποιον τρόπο τη δική του. Όταν ο ίδιος αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στην Αμερική, είχε πρόβλημα να βγάλει visa. Έτσι, αναγκάστηκε να διασχίσει τα βουνά στο Μεξικό και να περάσει παράνομα στη χώρα. Αυτή τη διαδρομή ακολουθεί και ο ήρωας του, για διαφορετικούς όμως λόγους.