Επιστρέφουν δριμύτεροι!

04.02.2010
Τα μικρόφωνά τους φέτος σίγησαν.... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Οικονομική κρίση, διαφωνίες με τους επιχειρηματίες, ξεκούραση, αλλά το κυριότερο; Ποντάρουν σε ένα δυναμικό come back, που θα ανεβάσει

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τα μικρόφωνά τους φέτος σίγησαν.... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Οικονομική κρίση, διαφωνίες με τους επιχειρηματίες, ξεκούραση, αλλά το κυριότερο; Ποντάρουν σε ένα δυναμικό come back, που θα ανεβάσει και πάλι τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο του ελληνικού τραγουδιού. Πού βρίσκονται τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και τι ετοιμάζουν; Το ΛΟΙΠΟΝ τα έμαθε όλα και σας τα αποκαλύπτει.

Μαζί με την «αντίζηλο»
Όταν το 2003 η Έλλη Κοκκίνου κυκλοφόρησε το CD «Στο κόκκινο» σε στίχους και μουσική του Φοίβου, όλοι έλεγαν για την κόντρα της νέας μούσας του δημιουργού με τη Δέσποινα Βανδή. Έκτοτε πολλά έγιναν. Η Έλλη έφυγε από την αγκαλιά του Φοίβου, ενώ φέτος μετά τη μάλλον μέτρια πορεία στο καλοκαιρινό «Romeo» αποφάσισε να απέχει από τις πίστες. Τώρα η επιστροφή της στον Φοίβο «όντως» ισχύει. Έτσι λέγεται και το νέο της τραγούδι, που επισφραγίζει τη νέα της συνεργασία με τον «Μίδα των σουξέ» και ήδη παίζεται στο ραδιόφωνο. Δεν είναι όμως το μόνο come back της Έλλης. Η τραγουδίστρια συμφώνησε την επόμενη σεζόν για μια συνεργασία-έκπληξη. Με ποιον; Με τη Δέσποινα Βανδή, με την οποία θα μοιραστεί την πίστα μεγάλου νυχτερινού κέντρου ίσως και λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Επιστροφή στο «Ωδείον»
Είχε αποφασίσει να απέχει το φετινό χειμώνα και από τα δύο: πίστες και δισκογραφία. Αναίρεσε όμως την απόφασή του και με δύο κινήσεις-ματ απέδειξε ότι ξέρει να γυρίζει το παιχνίδι. Ο λόγος για τον Νότη Σφακιανάκη, που μετά την κυκλοφορία του δίσκου του «Ματωμένο δάκρυ», που ξεπούλησε μέσα από το «Πρώτο Θέμα» (250.000 αντίτυπα), επιστρέφει και στις πίστες σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν νυχτερινό κέντρο. Ο λόγος για το «Έναστρον», που μετονομάζεται πλέον σε «Ωδείον», αφού έγινε για λίγες εβδομάδες «Sugar». Ήταν το νυχτερινό κέντρο όπου επρόκειτο να εμφανιστεί η Δέσποινα Βανδή, κάτι που δεν έγινε βέβαια ποτέ, λόγω οικονομικών προβλημάτων μεταξύ των τότε επιχειρηματιών. Το θέμα λοιπόν λύθηκε και το μαγαζί ανακαινισμένο θα φιλοξενήσει τον Νότη Σφακιανάκη. Ο οποίος ετοιμάζει και νέα τραγούδια, καθώς το «Ματωμένο δάκρυ» αποτελεί τριλογία και τα επόμενα δύο CD επίσης θα κυκλοφορήσουν μέσα από την κυριακάτικη εφημερίδα.

Όλη η ιστορία της σε μια βραδιά!
Πέντε χρόνια είχε να εμφανιστεί στην αθηναϊκή νύχτα και ομολογουμένως μας είχε λείψει. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Χάρις Αλεξίου επανήλθε με νέες εμφανίσεις στο «Παλλάς». Η Χάρις μας παρουσιάζει ολόκληρη τη μουσική ιστορία της. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι και σήμερα, που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μάνος Λοΐζος αλλά και νεότερων, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, που έχει ενεργό συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα η καταξιωμένη ερμηνεύτρια το επόμενο καλοκαίρι θα οργώσει την ελληνική επικράτεια, ενώ κάτι ακούσαμε και για επιλεγμένες συναυλίες στο εξωτερικό!

Θέλει τη Μαρινέλλα
Ο Πασχάλης Τερζής ήταν επίσης φέτος ένας από τους τραγουδιστές που επέλεξαν να μείνουν εκτός πίστας. Μετά την περσινή επιτυχία του στην «Ιερά Οδό» θέλησε να ξεκουραστεί και να περνάει χρόνο με την οικογένειά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη. Για την επόμενη σεζόν, εκτός από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, που θα περιέχει αυθεντικά λαϊκά τραγούδια, θέλει και κάτι διαφορετικό. Μια συνεργασία με τη μεγάλη μας κυρία, τη Μαρινέλλα. Οι δυο τους γνωρίζονται αρκετά καλά και λέγεται πως η πρώτη κρούση έχει ήδη γίνει. Αν φυσικά η συνεργασία οριστικοποιηθεί, θα γίνει σε μεγάλο μαγαζί της οδού Πειραιώς με προοπτική να μεταφερθεί αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Διαφημίσεις, ριάλιτι και στο βάθος... Φοίβος
Χειμερινές διακοπές full in love έκανε φέτος η Καλομοίρα. Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν για μεγάλο διάστημα στη Νέα Υόρκη μαζί με το σύντροφό της Γιώργο, αλλά συνδύασε business and pleasure. Η διαφήμιση που έκανε για μεγάλη αλυσίδα pizza την έκανε κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ πλουσιότερη, ενώ δάνεισε τη φωτογραφία της και σε γνωστές καραμέλες, με το αζημείωτο φυσικά! Τι θα κάνει από δω και πέρα; Ακούει καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν από τη νέα εταιρεία του Φοίβου, ενώ συζητά και με το Mega για την παρουσίαση του καινούργιου ριάλιτι που ετοιμάζουν στη Μεσογείων με τις νύφες και τους γαμπρούς. Έκανε βέβαια και ένα δοκιμαστικό για το «Greek Idol», αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Όσο για εμφανίσεις σε πίστες; Δεν δείχνει να την πολυενδιαφέρει προς το παρόν. Μάλλον θα την κερδίσει οριστικά η τηλεπαρουσίαση.

Πήρε 14 κιλά!
Tρέχει και δεν φτάνει ο Γιάννης Πλούταρχος για την επιστροφή του στις πίστες. Κυριολεκτικά, καθώς μέχρι το Πάσχα, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εμφανίσεις του στο καινούργιο νυχτερινό κέντρο που ετοιμάζει ο όμιλος Μαροσούλη στην Πειραιώς, θα πρέπει να έχει χάσει όλα τα κιλά που έβαλε μετά το τέλος των εμφανίσεών του στο REX. Ο λαϊκός τραγουδιστής βρίσκεται σε αυστηρότατο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σκληρή γυμναστική τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και αυστηρή δίαιτα. Μάλιστα, στα πρόσφατα γυρίσματα του καινούργιου του videoclip προκειμένου να... κρύψει τα περιττά κιλά επέλεξε total black ντύσιμο, ενώ δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στα πλάνα του μοντέλου. Τι ετοιμάζει το «καλό παιδί» της ελληνικής δισκογραφίας; Νέα δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη αλλά και ένα ντουέτο με τη γυναίκα του Μαρία, το οποίο θα λένε μαζί στην πίστα του καινούργιου νυχτερινού κέντρου.

Ραδιόφωνο και συλλογή τραγουδιών
Μπορεί φέτος το χειμώνα οι θαυμαστές της να στερήθηκαν τη σέξι παρουσία της από τις πίστες, άκουγαν όμως την αισθησιακή φωνή της στα ερτζιανά. Ο λόγος για τη Μαριάντα Πιερίδη, που μπορεί να απείχε από τη νύχτα, αλλά ετοιμάζει δυναμικό come back. Πριν από λίγες ημέρες η τραγουδίστρια τελείωσε με τη μετακόμιση στο καινούργιο της σπίτι στα νότια προάστια και τώρα ακούει προσεκτικά τα τραγούδια που θα συμπεριλάβει στην επόμενη δισκογραφική της δουλειά. Ο νέος της δίσκος θα είναι πολυσυλλεκτικός και θα ισορροπεί μεταξύ λαϊκών αλλά και πιο μοντέρνων ήχων. Προς το παρόν συνεχίζει τη μεταμεσονύκτια εκπομπή της σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ συζητά και μια συνεργασία έκπληξη, που όμως δεν θα γίνει στην Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Έτοιμη για διεθνή καριέρα!
Μετά τις sold out εμφανίσεις της στο «Thalassa people’s Stage» η Έλενα Παπαρίζου απείχε από τη νυχτερινή Αθήνα όχι μόνο για να ξεκουραστεί... Το φετινό χειμώνα η hot Έλενα πραγματοποίησε πολλά κρυφά ταξίδια-αστραπή τόσο στη δεύτερη πατρίδα της, τη Σουηδία, αλλά και στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις της μουσικής, όπως το Λονδίνο. Ο λόγος; Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η Έλενα είναι πλέον έτοιμη για το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από το να ανοίξει τα φτερά της στη διεθνή μουσική σκηνή. Έχουν γίνει ήδη επαφές με γνωστούς μάνατζερ και παραγωγούς της διεθνούς Sony Μusic, ενώ αυτό που φημολογείται τώρα είναι πως αυτή την περίοδο μιλάει με πασίγνωστο d.j. για το ριμέικ μιας παλιότερης παγκόσμιας επιτυχίας.