Υπόθεση Χατζηκωστή: Υπέρμετρη φιλοδοξία, μίσος ή εκδίκηση;

29.01.2010
«Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήθελε να τη συγκρίνουν με την Ελένη Μενεγάκη, αργότερα εμπνεόταν από το lifestyle της Γιάννας Αγγελοπούλου». Αυτή είναι η φράση που συνοδεύει τις τελευταίες ημέρες όλες τις εξελίξεις για τη 42άχρονη παρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλη, που συνελήφθη ως ύποπτη ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή στην Κύπρο.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

«Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήθελε να τη συγκρίνουν με την Ελένη Μενεγάκη, αργότερα εμπνεόταν από το lifestyle της Γιάννας Αγγελοπούλου». Αυτή είναι η φράση που συνοδεύει τις τελευταίες ημέρες όλες τις εξελίξεις για τη 42άχρονη παρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλη, που συνελήφθη ως ύποπτη ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή στην Κύπρο.

Η παρουσιάστρια, που κρατείται στις φυλακές Λευκωσίας, ζήτησε να μεταφερθεί σε κλινική επικαλούμενη πρόβλημα υγείας, ωστόσο οι γιατροί που την εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει λόγος νοσηλείας της.

«Λένε βλακείες»
«Όσοι πιστεύουν ότι θα σκότωνα τον Χατζηκωστή για λόγους αντεκδίκησης ή για να αποκτήσω μεγαλύτερη δύναμη στο κανάλι λένε βλακείες», δήλωσε λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή η Έλενα Σκορδέλη. Για τη σχέση της με το θύμα επιμένει πως δεν υπήρχε καμία κόντρα μεταξύ τους, ενώ αποδέχεται πως «Η μόνη μας διαφορά ήταν ότι κάποια στιγμή είχα φύγει από το κανάλι. Επειδή έχω μεγάλο πακέτο μετοχών, συνέδεσαν αυτά τα γεγονότα. Οι αστυνομικοί είναι σε λάθος δρόμο και ψάχνουν να βρουν κι εγώ δεν ξέρω τι», επιμένει η παρουσιάστρια θεωρώντας πως κρύβονται συμφέροντα πίσω από τις κατηγορίες. «Κάποιον τον συμφέρει να σπιλώνεται το όνομά μου, με την επιτυχία που έχω πίσω μου. Τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι κατευθυνόμενα».

Συμβόλαιο θανάτου 50.000 ευρώ
Ωστόσο, στην Κύπρο είναι κοινό μυστικό το παράφορο μίσος που είχε η Σκορδέλη για την οικογένεια Χατζηκωστή, το οποίο την οδήγησε τελικά στη φυλακή, καθώς ένας εκ των βασικών υπόπτων «έσπασε» έπειτα από πολυήμερη ανάκριση και την κατονόμασε ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας. Με ποιον τρόπο; Σύμφωνα με την κατάθεση, η Έλενα και ο αδερφός της Τάσος Κρασοπούλης έκλεισαν το συμβόλαιο θανάτου στο εστιατόριό τους έναντι 50.000 ευρώ, ενώ υποσχέθηκαν στον εκτελεστή, που έχει διαφύγει στη Μολδαβία, και στους δύο συλληφθέντες συνεργούς του μόνιμη δουλειά στην τηλεόραση και στο κανάλι Sigma.

Ποιος ήταν ο απώτερος στόχος της υπέρμετρα φιλόδοξης Σκορδέλη; Σύμφωνα με τους γνώστες του μιντιακού χάρτη στην Κύπρο, να ελέγξει πλήρως τις μετοχές του Sigma και να επιστρέψει νικήτρια. Πώς έφτασε όμως ως εδώ η παρουσιάστρια;

Η πορεία της στην κυπριακή τηλεόραση
Τέλη του 2002 και η επιτυχημένη παρουσιάστρια του «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» Κατερίνα Βατή αποχωρεί από την εκπομπή, καθώς αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου στην κυπριακή αστυνομία. Η φιλόδοξη Έλενα δεν χάνει την ευκαιρία: ζητάει να κάνει δοκιμαστικό και αναλαμβάνει την εκπομπή.

Η αισθητικός που έγινε παρουσιάστρια...
Έχει ήδη καταφέρει να αφήσει πίσω της το επάγγελμα της αισθητικού αλλά και το χωριό Πέρα Ορεινή στα περίχωρα της Λευκωσίας, που ήταν πολύ μικρό για να στεγάσει τα όνειρά της. Τα σχόλια των τηλεκριτικών για τα γλωσσικά της μαργαριτάρια δεν την πτοούν. Αντίθετα, σε κλειστό φιλικό της κύκλο συγκρίνει τον εαυτό της με την Ελένη Μενεγάκη. Η εκπομπή της πηγαίνει καλά και μέσω γνωστών γνωρίζεται με τον Άντη και τον Κωστή Χατζηκωστή.

Η μετεγγραφή της στο Sigma, το μεγαλύτερο κανάλι της Κύπρου, δεν αργεί να έρθει. Αρχικά αναλαμβάνει την εκφώνηση κάποιων μεσημβρινών και νυχτερινών δελτίων, για να μεταπηδήσει σύντομα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου ύστερα από εισήγηση του Άντη Χατζηκωστή. Παράλληλα, το καλοκαίρι επιστρέφει στην πρωινή ζώνη αντικαθιστώντας το πρωινό ενημερωτικό δίδυμο.

...και μετά μέτοχος
Η Έλενα δεν αρκείται σε όλα αυτά? Γοητευμένη όπως λένε κάποιοι από την τότε μιντιακή επέκταση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Ελλάδα, θέλει να έχει τον αντίστοιχο ρόλο στην Κύπρο. Η οικογενειακή της ζωή κυλάει με ηρεμία. Παντρεμένη από τα 20 με έναν ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου, έχει αποκτήσει δύο γιους, 20 και 16 ετών. Έχοντας μεγάλη περιουσία, πουλάει τα πάντα, παίρνει και δάνειο κι έτσι καταφέρνει να αγοράσει το 20% του πανίσχυρου συγκροτήματος ΔΙΑΣ, που ελέγχει η οικογένεια Χατζηκωστή. Κίνηση που κάνει χωρίς να έχει ενημερώσει τον καναλάρχη και το γιο του. Αρχικά «κόβεται» από τα δελτία και στη συνέχεια απολύεται από το κανάλι, παρόλο που είναι πλέον μεγαλομέτοχος!

...και μετά «ύποπτη»
Λέγεται πως επανειλημμένα είχε ζητήσει ραντεβού με την οικογένεια Χατζηκωστή, αλλά ποτέ δεν τη δέχθηκαν. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν πως το ότι είχε το 20% ενός καναλιού στο οποίο δεν μπορούσε καν να εργαστεί την τρέλανε οδηγώντας τη σε όσα της προσάπτουν τις τελευταίες ημέρες.