Αράχοβα: Το «στέκι» των διασήμων

01.02.2010
Εκεί πας για να κυκλοφορήσεις, να διασκεδάσεις, να σε δουν και όχι για να απομονωθείς. Αποτελεί πόλο έλξης για κοσμικούς και μη και το Σαββατοκύριακο πολλά μέλη της εγχώριας σοουμπίζ την έχουν ως πρώτη επιλογή για να αλλάξουν παραστάσεις.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Εκεί πας για να κυκλοφορήσεις, να διασκεδάσεις, να σε δουν και όχι για να απομονωθείς. Αποτελεί πόλο έλξης για κοσμικούς και μη και το Σαββατοκύριακο πολλά μέλη της εγχώριας σοουμπίζ την έχουν ως πρώτη επιλογή για να αλλάξουν παραστάσεις. Άλλωστε, εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να δείξεις το νέο σου σπίτι, να διαφημίσεις το νέο σου τζιπ, τη νέα σου φίλη, την καινούργια πλαστική που έχεις κάνει, τον αγαπημένο σου...

Οι διάσημοι πολλοί. Οι χειμερινές αποδράσεις τους θέμα συζήτησης. Για να καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι στην Αράχοβα ένα Σαββατοκύριακο, σας λέω ότι το σκηνικό θυμίζει πλατεία Κολωνακίου, καφέ στο κέντρο της Πολιτείας ή βόλτα σε κοσμική παραλία στη Μύκονο.

Πόζες με φόντο το χιόνι, ηλιοθεραπεία, καφές με θέα σε πίστες, σουίτες, κοσμικά χειμερινά θέρετρα. Τα σλάλομ κάτω από το δυνατό χειμερινό ήλιο πολλά. Όσο για τα πάρτι... αφήνουν εποχή!

Κάποια Σαββατοκύριακα η Αράχοβα γίνεται η χειμερινή Μύκονος. Οι τιμές προσεγγίζουν τα επίπεδα διασκέδασης στο κοσμικό νησί, ενώ αν σκεφτεί κανείς να κάνει επένδυση αγοράζοντας κάποιο εξοχικό, τότε θα χρειαστεί ποσό ανάλογο μιας επένδυσης σε κάποια παραλία.

Τα δρομάκια της, που δεν είναι κατασκευασμένα για να υποδέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, είναι γεμάτα κόσμο και τζιπ που ψάχνουν θέση στα πάρκινγκ. Οι εκδρομές στα Κελλάρια και ο χιονοπόλεμος στη Φτερόλακκα μπορεί να είναι από τα must του χειμώνα, αλλά οι γνώστες της περιοχής επιλέγουν άλλους τρόπους χαλάρωσης. Περίπατοι, κοντινές εκδρομές, συνεστιάσεις σε κοσμικά συγκροτήματα κατοικιών αποτελούν τις πιο συνηθισμένες ασχολίες.

Διάσημες αποδράσεις
Ο Σάκης Ρουβάς όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι στην ομάδα αυτών που δοκιμάζουν τη μαγεία που κρύβει η πίστα των προχωρημένων σκιέρ στα Κελλάρια. Οι ντόπιοι στοιχηματίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει εκεί την εμφάνισή της όλη η οικογένεια Ρουβά.

Η Γωγώ Μαστροκώστα ανήκει στους φανατικούς φίλους της περιοχής και οι αποδράσεις της εκεί είναι συχνές.

Η Σοφία Αλιμπέρτη διαθέτει δικό της κατάλυμα στην Αράχοβα και όταν εξοικονομεί χρόνο, θα το επισκεφθεί άλλοτε με φιλική συντροφιά και άλλοτε συνοδευόμενη από τα παιδιά της.

Πανάκριβα εξοχικά
Η Αράχοβα χαρακτηρίζεται και για τα αμέτρητα πανάκριβα εξοχικά που φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια. Άλλοι προτιμούν τα πριβέ συγκροτήματα, με 24ωρη φύλαξη και λουξ παροχές, και άλλοι έχουν επιλέξει τις μεμονωμένες κατοικίες. Στα φυλασσόμενα συγκροτήματα ο υπεύθυνος φροντίζει για την επάρκεια των ξύλων στο τζάκι, για το νερό στο μεγάλο τζακούζι με θέα στο χιόνι, για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και, φυσικά, έχει την ευθύνη για το ποιος θα μπαίνει και θα βγαίνει στο φυλασσόμενο χώρο.

Σε ένα τέτοιο συγκρότημα έχει το εξοχικό του το ζεύγος Τσούκαλη, που αποτελούν από τους πιο φανατικούς λάτρεις της περιοχής στο Λιβάδι και μαζί με τους άλλους ιδιοκτήτες απολαμβάνουν τις ανέσεις των πολυτελών καταλυμάτων τους. Να σκεφτείτε ότι δύσκολα τα αφήνουν για να βγουν ακόμη και για έναν καφέ. Άλλοι, πάλι, έχουν διαμορφώσει τα εξοχικά τους σε κατοικίες που θα μπορούσαν άνετα να είναι μόνιμες, καθώς διαθέτουν την απόλυτη χλιδή. Τέτοια είναι τα σπίτια που έχουν εκεί οι επιχειρηματίες Γιώργος Αποστολόπουλος και Γιώργος Στάικος και γίνονται αντικείμενο θαυμασμού των επισκεπτών.

Ημερήσιες εκδρομές και βόλτες
Το ζητούμενο είναι να ξέρεις να περνάς καλά και να συνδυάζεις εκδρομή και χαλάρωση. Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος είναι από εκείνους που συχνά πυκνά κάνουν περιπάτους στην εξοχή. Η πεζοπορία της παρέας του γίνεται συνήθως τα πρωινά της Κυριακής. Ντυμένος πάντα με πανάκριβα casual αξεσουάρ μαζί με την εντυπωσιακή σύζυγό του και φιλικά τους πρόσωπα, όπως το ζεύγος Κορωνιά, ξεκινούν από την περιοχή του «Κασταλία Village» προς τα Κάτω Αλώνια και στη συνέχεια επιστρέφουν για καφέ στην πλατεία Λάκκα, στο κέντρο της Αράχοβας.

Ο Γιάννης Γαλάτης ως λάτρης των αποδράσεων στο βουνό μετά τον περίπατό του χαλαρώνει στο «Αρίων» ή το «Bonzour» και στο κέφι του επάνω μπορεί να πιάσει και το μικρόφωνο για να τραγουδήσει. Ο σχεδιαστής είναι από εκείνους που ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα πολύ τακτικά στην Αράχοβα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται για την αγορά ενός μεγάλου σπιτιού με πισίνα στην περιοχή Ζεμενό. Κάνει μάλιστα σχετικές συζητήσεις με τον Παναγιώτη Σταμούλη, που έχει στα σκαριά μια σειρά από ιδιαίτερες κατασκευές εκεί.

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος είναι ακόμη πιο οργανωμένος και για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ελικόπτερό του, που μπορεί να προσγειωθεί σχεδόν παντού.

Εκπλήξεις για κοινούς θνητούς
Η περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις για τους κοινούς θνητούς. Να σκεφτείτε ότι εκεί που κάποιος μπορεί να πίνει έναν καφέ άνετος στην πλατεία ή να είναι στην ξαπλώστρα του απολαμβάνοντας τον ήλιο μπορεί να βλέπει και να συνομιλεί με διάσημους εκπροσώπους της εγχώριας σοουμπίζ.

Ονόματα του τραγουδιού όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Σαμπρίνα, ο Γιώργος Αλκαίος ανεβαίνουν στο βουνό για σκι και δύσκολες φιγούρες στο χιόνι. Ο Γιάννης Πλούταρχος είτε μόνος του είτε οικογενειακώς είναι από εκείνους που κάνουν επίσης συχνές εφόδους στον Παρνασσό. Άλλωστε, το πατρικό του βρίσκεται στη Λιβαδειά και η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή μέχρι να φτάσει στο κέντρο της Αράχοβας ή στο χιονοδρομικό κέντρο.

Πρόσωπα του θεάτρου και του θεάματος, όπως ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η Ζέτα Μακρυπούλια, είναι μερικοί από εκείνους που δοκιμάζουν ανάλογες ευχάριστες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ.

Ο Αντώνης Σρόιτερ και η αγαπημένη του Δήμητρα Αιγινίτη πέρασαν μέρος από το μήνα του μέλιτος στην Αράχοβα. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να χαρίσουν τα απαραίτητα χαμόγελα στο φακό μέσα στο κοσμικό εστιατόριο του Σάββα και της Βάσως Σαγιά.

Το χώρο του «Ακουαρέλα» επιλέγουν επίσης για τις εξόδους τους ο Γιώργος Βουλγαράκης με την οικογένειά του, ενώ τις βραδινές ώρες μπορεί να δει κανείς εκεί γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας και της σοουμπίζ, όπως η Κατερίνα Αργυριάδου, ο Στάθης Παπούλιας, η Σοφία Αλιμπέρτη, η Δέσποινα Μοιραράκη και η Μαρία Λόη.

Διασκέδαση μέχρι το πρωί
Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία, είναι το σημείο συνάντησης. Στο καφέ «Αρίων», όπου υπάρχει ένα μικρό έργο τέχνης, μια αρκούδα που είναι φτιαγμένη από τον ντεκορατέρ Γιώργο Σηφαλάκη, και στο κλαμπ «Ακουαρέλα» τα πάρτι είναι πολλά. Οι διάσημοι καλεσμένοι αποτελούν θέμα συζήτησης και η διάθεση είναι πάντα ανεβασμένη. Επιχειρηματίες, όπως ο Κώστας Σκαγιάς και ο Γιώργος Σπανός, δίνουν τακτικά εκεί το «παρών». Μοντέλα όπως η Σοφία Χρυσοχοΐδου και ο Γιώργος Μανίκας είτε διασκεδάζουν μέχρι το πρωί είτε αναλαμβάνουν χρέη d.j. λες και θέλουν να... κλέψουν μέρος από τη δόξα γνωστών παραγωγών, όπως είναι ο Ρόνι Άιρον και ο Νίκος Γουλιάς, που λατρεύουν, όπως λένε, τη νύχτα της Αράχοβας.