Η πιο καλή «Εβίτα» θα είμαι εγώ!

21.03.2007
Το επόμενο μεγαλεπήβολο θεατρικό βήμα της ετοιμάζει πυρετωδώς η Μιμή Ντενίση και δεν θα είναι άλλο από το ανέβασμα του πολυβραβευμένου μιούζικαλ «Εβίτα» στη δική της θεατρική σκηνή του «Ιλίσια-Ντενίση».

Το επόμενο μεγαλεπήβολο θεατρικό βήμα της ετοιμάζει πυρετωδώς η Μιμή Ντενίση και δεν θα είναι άλλο από το ανέβασμα του πολυβραβευμένου μιούζικαλ «Εβίτα» στη δική της θεατρική σκηνή του «Ιλίσια-Ντενίση».

Το έργο αυτό αποτελεί όνειρο ζωής για τη Μιμή. Τα δικαιώματα έχουν ήδη κατοχυρωθεί σ' εκείνη, που είναι ιδιαιτέρως αγχωμένη αυτόν τον καιρό για την όσο το δυνατόν αρτιότερη απόδοση του έργου που η ίδια επιμελείται, μας είπαν κοντινοί άνθρωποι της Μιμής. Όλα δείχνουν ότι η δημοφιλής Μιμή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να βάλει τη δική της σφραγίδα στο έργο. «Θα κάνω τα πάντα για να είμαι η καλύτερη Εβίτα», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες της αναφερόμενη στην αυθόρμητη σύγκριση με την παράσταση της Αλίκης, ενώ άνθρωποι που την ξέρουν καλά μάς λένε: «Σκέφτεται και τη ριζική εξωτερική μεταμόρφωσή της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να βάψει τα μαλλιά της κατάξανθα. Θέλει να πείσει, και όταν βάζει στόχους, ξέρει να τους κατακτά!». Στενοί συνεργάτες και άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά διαβεβαιώνουν πως η λαμπερή πρωταγωνίστρια έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο εγχείρημα αυτό μιας και θέλει να δώσει την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που σχολίασαν αρνητικά την όχι και τόσο καλή εισπρακτική πορεία του φετινού «Funny Girl» αλλά και το πρόωρο κατέβασμα του έργου πριν ακόμη από το επίσημο «κλείσιμο» της θεατρικής σεζόν την Κυριακή των Βαϊων.

Μιούζικαλ βαρύ σαν ιστορία
Θα καταφέρει άραγε η Μιμή να ξεπεράσει έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς θριάμβους της Αλίκης; Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να πάρει μάλιστα τα δικαιώματα του μιούζικαλ αυτού η Βουγιουκλάκη δέχτηκε να περάσει μέχρι και από οντισιόν, που έγινε στο Λονδίνο. Συνεργάτες της που έζησαν όλο τον πυρετό των προετοιμασιών της μεγάλης σταρ μίλησαν αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ: «Η Αλίκη, για να περάσει τα δοκιμαστικά προκειμένου να πάρει το πράσινο φως, ξόδεψε τρία χρόνια προετοιμασιών, αφού παρακολουθούσε συστηματικά μαθήματα τραγουδιού και χορού». Τελικώς τα κατάφερε και η παράσταση ανέβηκε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις όπως η ίδια είχε ονειρευτεί το 1981. Από εκεί και πέρα η θεατρική επιτυχία της Αλίκης γράφτηκε στην ιστορία. Ο τύπος και οι κριτικοί «χαιρέτισαν» από την πρώτη στιγμή την εμφάνιση της Αλίκης και τα κολακευτικά σχόλια γίνονταν πρωτοσέλιδα σχεδόν καθημερινά. Τόσο η επιτυχία του έργου όσο και η ερμηνεία της Αλίκης ενθουσίασαν Ιάπωνες και Άγγλους κριτικούς, οι οποίοι της απένειμαν το βραβείο για την καλύτερη «Εβίτα» που ανέβηκε ποτέ. «Έκανε μάλιστα τον Λόρενς Ολίβιε, που είχε παρευρεθεί στην επίσημη πρεμιέρα του έργου, να πει για την ερμηνεία της Αλίκης: είναι ίσως η καλύτερη «Εβίτα» που είδα ποτέ», μας εκμυστηρεύτηκαν πρώην συνεργάτες της αξέχαστης Αλίκης. Μάλιστα, ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος στο ρόλο του Τσε χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος Τσε.