Χρυσό θα πληρώσει το διαζύγιο ο Μπερλουσκόνι!

04.05.2009
Λίγες μέρες μετά το δημόσιο ξέσπασμά της εναντίον της απόφασης του συζύγου της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Sylvio Berlusconi) να προτείνει στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής του σέξι στάρλετ, η Βερόνικα Λάριο (Veronica Lario) ζήτησε διαζύγιο από τον ιταλό πρωθυπουργό και τρίτο πλουσιότερο άντρα της χώρας του, μην αντέχοντας άλλο να τον βλέπει περιτριγυρισμένο από νεαρά κορίτσια.

Λίγες μέρες μετά το δημόσιο ξέσπασμά της εναντίον της απόφασης του συζύγου της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Sylvio Berlusconi) να προτείνει στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής του σέξι στάρλετ, η Βερόνικα Λάριο (Veronica Lario) ζήτησε διαζύγιο από τον ιταλό πρωθυπουργό και τρίτο πλουσιότερο άντρα της χώρας του, μην αντέχοντας άλλο να τον βλέπει περιτριγυρισμένο από νεαρά κορίτσια.

Ο χαρακτηρισμός της "ξεδιάντροπα σκουπίδια" για τις υποψήφιες βουλευτίνες του Μπερλουσκόνι, έκανε τον πρωθυπουργό να περιορίσει τον αριθμό τους σε τρία ονόματα, αλλά αυτό δεν φάνηκε να εξευμενίζει την 52χρονη Βερόνικα, που σκέφτονταν από καιρό το διαζύγιο.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η εμφάνιση του 72χρονου Σίλβιο στο πάρτι γενεθλίων μιας 18χρονης φίλης του, η οποία τον αποκαλεί "μπαμπά" και στην οποία πρόσφερε ένα χρυσό μενταγιόν με διαμάντια, ενώ δεν είχε καταφέρει να εμφανιστεί σε κανένα από τα πάρτι γενεθλίων των τριών παιδιών του.

Η περιουσία του Μπερλουσκόνι εκτιμάται γύρω στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ και το διαζύγιο αναμένεται να γίνει ένα από τα ακριβότερα της Ιστορίας. "Θα ζητήσω διαζύγιο", είπε η κυρία Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δύο ιταλικές εφημερίδες: "Θέλω να κάνω το σωστό. Δεν μπορώ να μείνω με έναν άντρα που συναναστρέφεται με ανήλικα. Είμαι αναγκασμένη".

Από την πλευρά του, ο Μπερλουσκόνι αρχικά εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση: "Είναι ένα προσωπικό θέμα που με πονάει και για το οποίο δεν επιτρέπεται να μιλήσω". Πριν λίγη ώρα όμως, ξέσπασε οργισμένος: "(Η Βερόνικα) μου χρωστάει μια επίσημη συγνώμη. Είναι η τρίτη φορά που μου το κάνει αυτό, στο μέσο μιας προεκλογικής καμπάνιας. Όμως αυτή τη φορά δεν ξέρω κι αν μια συγνώμη θα είναι αρκετή".

Τα παιδιά του ζευγαριού είπαν στην Βερόνικα ότι θέλουν να είναι ευτυχισμένη, αλλά ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στον πατέρα τους.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1980, όταν η Βερόνικα έπαιζε σε μια παράσταση στο Μιλάνο, όπου σε κάποια σκηνή εμφανίζονταν γυμνόστηθη. Εκείνη την εποχή ο Σίλβιο ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα, Κάρλα-Ελβίρα Νταλ Όλιο, με την οποία έχει δύο παιδιά, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο.

Το πρώτο του παιδί με την Βερόνικα, η 24χρονη σημερα, Μπάρμπαρα, γεννήθηκε πριν το διαζύγιο του από την Νταλ Όλιο, το 1985. Τα άλλα δύο παιδιά τους, η Ελεονώρα και ο Λουίτζι, είναι σήμερα 22 και 20 ετών αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια οι δυο σύζυγοι σπάνια συναντιούνται καθώς η Βερόνικα περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της σε ένα σπίτι στο Μακέριο, στα προάστια του Μιλάνου. Η τελευταία κοινή τους φωτογραφία τραβήχτηκε πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ιταλία.

Η εφημερίδα "Repubblica" γράφει ότι η κυρία Μπερλουσκόνι πέρασε το σαββατοκύριακο με μια δικηγόρο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ενός "συναινετικού διαζυγίου" και αναφέρει ότι είπε στον συζυγό της: "Θέλω να βάλω τέλος, αλλά θέλω να το κάνω σωστά, χωρίς φασαρίες". Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, η δικηγόρος της είπε: "Μείνε ψύχραιμη. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα είναι εύκολο και ότι θα πρέπει να υπομείνεις σκληρές επιθέσεις. Είσαι σίγουρη για όλα αυτά;". Η Βερόνικα απάντησε ότι είναι απόλυτα σίγουρη κι ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μετά τη συζήτηση που είχε με τα παιδιά της.

Σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση της ίδιας, τα παιδιά της υποφέρουν από τη συμπεριφορά του πατέρα τους σε σχέση με τις γυναίκες. Η υπομονή της Βερόνικα είχε αρχίσει να εξαντλείται ήδη από ένα πάρτυ το 2007, όπου ο Σίλβιο είχε πει στην τότε τηλεπαρουσιάστρια και τώρα υποψήφια του κόμματός του, Μάρα Καρφάνια: "Αν δεν ήμουν παντρεμένος, θα σε παντρευόμουν". Στην ίδια εκδήλωση είχε πει επίσης, σε μια άλλη τηλεπαρουσιάστρια ότι: "Ευχαρίστως θα το έσκαγα μαζί σου", δήλωση που είχε κάνει τότε την Βερόνικα να του ζητήσει μια επίσημη συγνώμη, την οποία και έλαβε.

Όμως, πέντε μήνες αργότερα εκείνος έμπλεξε ξανά όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του, που τον έδειχνε περιτριγυρισμένο από ένα πλήθος γυναικών, ενώ μία από αυτές κάθονταν στα γόνατά του.

Η Μαρία Λατέλα, η βιογράφος της Βερόνικα, λέει: "Γνωρίζοντας τη Βερόνικα 18 χρόνια τώρα, νομίζω ότι το τελειωτικό χτύπημα ήταν το γεγονός ότι ο σύζυγός της πήγε στο πάρτι μιας 18χρονης και όχι σε αυτό των δικών του παιδιών".

Η περιουσία του Μπερλουσκόνι περιλαμβάνει τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς, διάφορες εφημερίδες, έναν εκδοτικό οίκο, μια εταιρεία επενδύσεων και βέβαια, την πιο πετυχημένη ιταλική ομάδα ποδοσφαίρου, την AC Milan. Όμως, όπως λένε οι Ιταλοί, είναι αδύνατον να ζεις στη χώρα τους χωρίς να ξοδεύεις χρήματα σε κάποια εταιρεία του Μπερλουσκόνι.

Επίσης η οικογένεια έχει στην κατοχή της σπίτια στο Μιλάνο, την Τοσκάνη, τη Ρώμη, το Λονδίνο, την Καραϊβική και τις ΗΠΑ. Ενώ μόνο η βίλα τους στην Σαρδηνία διαθέτει επτά πισίνες και μια φυτεία με εξωτικούς κάκτους.

Τα παιδιά του ζεύγους κατέχουν το καθένα από 7% των μετοχών των επιχειρήσεων του πατέρα τους. Από την πλευρά της, η Βερόνικα δεν έχει καμιά συμμετοχή στις επιχειρήσεις του άντρα της, ενώ το μόνο περιουσιακό στοιχείο της είναι το πατρικό της σπίτι στη Μπολόνια.

Το διαζύγιο στην Ιταλία είναι μια χρονοβόρα υπόθεση που διαρκεί από τρία μέχρι επτά χρόνια, ενώ απαιτεί το ζεύγος να είναι σε διάσταση περισσότερο από ένα χρόνο πριν την νομική έναρξη της διαδικασίας.