Είναι το γούρι τους!

14.01.2009
Οι σταρ πιστεύουν πολύ στο κακό μάτι και στη γλωσσοφαγιά. Και πώς να μη σημβαίνει κάτι τέτοιο, όταν τα πισώπλατα «μαχαιρώματα» δίνουν και παίρνουν; Γι αυτό και όλοι σχεδόν έχουν ένα γούρι που διώχνει την αρνητική ενέργεια και τους φέρνει καλοτυχία.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι σταρ πιστεύουν πολύ στο κακό μάτι και στη γλωσσοφαγιά. Και πώς να μη σημβαίνει κάτι τέτοιο, όταν τα πισώπλατα «μαχαιρώματα» δίνουν και παίρνουν; Γι αυτό και όλοι σχεδόν έχουν ένα γούρι που διώχνει την αρνητική ενέργεια και τους φέρνει καλοτυχία. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε κι έμαθε ποια είναι τα γούρια 31 αγαπημένων προσώπων της σόουμπιζ και σας τα παρουσιάζει.

Από αγαπημένο χέρι

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει για γούρι της το τελευταίο κόσμημα που της χάρισε ο άντρας της πριν πεθάνει. Είναι ένα μαργαριταρένιο κολιέ, που όταν το φοράει, νιώθει ότι έχει απόλυτη προστασία και τύχη.

Τα γούρια της Καίτης Γαρμπή είναι ο άντρας της Διονύσης Σχοινάς και ο γιος τους. Έτσι, έχει πάντα στο καμαρίνι της φωτογραφίες τους και θεωρεί ότι της δίνουν πολλή ενέργεια.

Η Έλενα Παπαρίζου έχει για γούρι της το πρώτο δώρο που της έκανε ο αγαπημένος της Τόνι. Είναι ένας λούτρινος αρκούδος, τον οποίο της χάρισε στην πρώτη τους επέτειο γνωριμίας. Η τραγουδίστρια τον έχει πάντα στο καμαρίνι της και θεωρεί ότι της έχει φέρει γούρι από την πρώτη στιγμή που τον έπιασε στα χέρια της.

Ένα σταυρουδάκι, το οποίο της χάρισε ο πατέρας της λίγο πριν πεθάνει, είναι το φυλαχτό που δεν βγάζει ποτέ από το λαιμό της η Ελένη Φιλίνη. Θεωρεί ότι αυτό είναι ταυτόχρονα και το γούρι της και ξορκίζει κάθε κακό.

Η αγαπημένη μας Ελένη Μενεγάκη έχει για γούρι της το χρυσό κόσμημα που γράφει «Άγγελος», το οποίο της αγόρασε ο σύζυγός της όταν γέννησε το γιο τους.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν αποχωρίζεται το σταυρουδάκι της γιαγιάς της, που της φέρνει τύχη και τη βοηθάει να ξεφεύγει από το κακό μάτι και τη γλωσσοφαγιά. «Φοράω το σταυρουδάκι της γιαγιάς μου από τα 13 μου. Αισθάνομαι ότι είναι ένα μ εμένα», όπως μας είπε η ίδια.

Ο Σαρμπέλ δεν φοβάται τίποτα, γιατί πάντα έχει στην τσέπη του το σταυρό που του έδωσε ο παππούς του λίγο πριν πεθάνει. Πρόκειται για ένα οικογενειακό κειμήλιο που του φέρνει τύχη και τον έχει βοηθήσει σε όλες τις δύσκολες φάσεις της ζωής του.

Το γούρι της Δούκισσας είναι ένα δαχτυλίδι που της αγόρασε ο μεγάλος της γιος όταν ήταν παιδί. «Το αγόρασε με τα λεφτά που μάζευε για να πάρει ποδήλατο και είπα ότι δεν θα το βγάλω από το χέρι μου ποτέ», έχει εξομολογηθεί η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Βάλε χάντρα θαλασσιά...

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης έχει για γούρι ένα ασημένιο «ματάκι», που τον φυλάει από την κακογλωσσιά.

Η Τζέση Παπουτσή έχει πάντα μαζί της ένα «ματάκι» ή μια χάντρα θαλασσιά, ενώ και στο καμαρίνι της θα δεις κάποιο τέτοιο γούρι, γιατί πιστεύει στο μάτι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από καλλιτεχνικούς κύκλους, είναι μία από τις καλύτερες «ξεματιάστρες» και έχει «σώσει» πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσές της από το κακό το μάτι.

Από τότε που έπεσε τρεις φορές συνεχόμενα και χτύπησε πάνω στη σκηνή ο Πέτρος Φιλιππίδης τρέμει το κακό μάτι και τη γλωσσοφαγιά. Έτσι, πάντα φοράει ένα «ματάκι» και σταυρό, ενώ οι φίλοι και οι γνωστοί του του γέμισαν το καμαρίνι με γούρια, για να τον προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια.

Τυχερά νούμερα

Ο Αντώνης Ρέμος θεωρεί ότι τα δικά του γούρια είναι τα προσωπικά δώρα από τα ανίψια του, τα οποία λατρεύει, και η συλλογή των κομπολογιών του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη showbiz, θεωρεί ότι το 5 είναι ο τυχερός του αριθμός.

Τον αριθμό 5 έχει για γούρι του και ο Σπύρος Φωκάς και αν αγοράσει λαχείο, φροντίζει να έχει σχέση με αυτόν.

Ο Νότης Σφακιανάκης έχει σαν τυχερό νούμερο το 7. Έτσι, κάνει σχεδόν πάντα τις πρεμιέρες του στις 7 του μήνα, ενώ έχει για γούρι ένα μπρελόκ με το νούμερο 7!

Το φοράω πάντα...

Το γούρι του Τάκη Κουβατσέα είναι ένα μενταγιόν που φοράει στο λαιμό του. Έχει γι αυτόν μεγάλη συναισθηματική αξία, αφού του το χάρισε πριν από περίπου δύο χρόνια η καλή του φίλη Άννα Βίσση.

Το γούρι του Λευτέρη Πανταζή, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ, είναι το κομποσκοίνι που φοράει στο χέρι του.

Ένα ασημένιο δαχτυλιδάκι στο αριστερό χέρι του Μιχάλη Ρέππα είναι το γούρι του. Μάλιστα, το στριφογυρίζει όταν αισθάνεται νευρικότητα.

Από τότε που μια θαυμάστρια έκλεψε την μπαντάνα του, που ήταν το γούρι του Γιώργου Αλκαίου, εκείνος το αντικατέστησε με ένα ασημένιο μενταγιόν που απεικονίζει κέρατο ζώου.

Ο Σάκης Μπουλάς θεωρεί γουρλίδικο το μικρό σκουλαρίκι που φοράει στο αφτί του, γι αυτό και δεν το βγάζει ποτέ.

Φενγκ σούι και στιγμές με σημασία

Το πρώτο του μικρόφωνο, παρόλο που δεν το χρησιμοποιεί πια, φυλάει πάντα στο καμαρίνι του ο

Γιάννης Πλούταρχος, γιατί θεωρεί ότι είναι το γούρι του.

Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι το γούρι του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Τον τοποθετεί πάντα στο καμαρίνι του και όταν δεν τραγουδάει, τον βάζει σε περίοπτη θέση στο σπίτι του.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει πάντα τα σενάριά του με το ίδιο γούρικο στιλό και αρνείται να τα πληκτρολογήσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η Άννα Βίσση έχει για γούρι τα διακοσμητικά-καταρράκτες νερού του φενγκ σούι. Μάλιστα, όπως λένε καλλιτεχνικές πηγές, τα έχει πάντα στο σπίτι και το καμαρίνι της, γιατί πιστεύει ότι φέρνουν θετική ενέργεια και απομακρύνουν τη γλωσσοφαγιά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης έχει για γούρι μια συλλογή από πένες, τις οποίες συγκεντρώνει από νεαρή ηλικία. Μάλιστα, όταν θέλει να υπογράψει για να πάει καλά κάποια καινούργια δουλειά, έχει πάντα μία από αυτές στην τσέπη του.

Η Ζέτα Δούκα έχει για γούρι της ένα μπρελόκ με μια ξανθιά bimbo.

Ο Σάκης Ρουβάς δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα χρυσό μπρελόκ που παριστάνει αετό σε κίνηση.

Η Ρέα Τουτουνζή έχει για γούρι ένα μαντίλι από πολύ λεπτό ύφασμα σαν μετάξι. Όταν κοιμάται, γιατί δεν το αποχωρίζεται ούτε στον ύπνο της, το τσαλακώνει και όταν παλιώνει, το αντικαθιστά με καινούργιο, και πάλι από την αρχή. Δεν έχει περάσει ούτε μια Πρωτοχρονιά χωρίς να φοράει αυτό το μαντίλι ή έστω να το έχει στην τσέπη της.

Η κυρία των δημοσίων σχέσεων Λόλα Νταϊφά, εκτός από τα παραδοσιακά ρόδια, πατάτες κ.ά., ξεχωρίζει για γούρι της ένα μικρό κηροπήγιο που έχει από την ημέρα που παντρεύτηκε, το οποίο έχει πάνω του αγγελάκια που με τη φλόγα του κεριού περιστρέφονται. Αν δεν το ανάψει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πιστεύει ότι δεν θα της πάει καλά η χρονιά.

Εκκεντρικότητες

Ο γνωστός PR man Γιώργος Ντάβλας έχει ένα ιδιαίτερο... γούρι, όπως έχει αποκαλύψει: «Δεν μου πάει καλά η χρονιά αν τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου δεν τραγουδάω κάποια άρια»!

Το πιο εκκεντρικό παιδί της μόδας, ο Λάκης Γαβαλάς, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει ένα εξίσου εκκεντρικό γούρι. Είναι ένα κέρατο ζώου από το βόρειο ημισφαίριο, που του έχει φέρει πολλή τύχη.

Όλοι γελάσαμε με τον αυθορμητισμό της Καλομοίρας που είπε ότι για να κερδίσει στη Eurovision φόρεσε ένα κόκκινο κιλοτάκι ανάποδα. Κι όμως, πολλές γυναίκες τις πρώτες μέρες του χρόνου το κάνουν για να έχουν μια καλή και χαρούμενη χρονιά.