Οι καμπύλες επιστρέφουν

13.01.2009
Εχετε πάρει μερικά κιλά παραπάνω λόγω των εορτών και αγχώνεστε για το πότε θα τα χάσετε; Τονίζονται περισσότερο από όσο θα θέλατε οι καμπύλες σας; Μη στεναχωριέστε και μην αγχώνεστε, γιατί λίγοι πόντοι παραπάνω, ειδικά σε σημεία που τονίζουν

Εχετε πάρει μερικά κιλά παραπάνω λόγω των εορτών και αγχώνεστε για το πότε θα τα χάσετε; Τονίζονται περισσότερο από όσο θα θέλατε οι καμπύλες σας; Μη στεναχωριέστε και μην αγχώνεστε, γιατί λίγοι πόντοι παραπάνω, ειδικά σε σημεία που τονίζουν τις καμπύλες σας, όχι μόνο δεν σας χαλάνε την εμφάνιση, αλλά σας κάνουν και πιο ελκυστικές στο άλλο φύλο. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες και ας έχουν και κάποια κιλάκια παραπάνω σε σχέση με αυτές που φτάνουν στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Απ ό,τι φαίνεται, έχουν περάσει οι εποχές που οι πολύ αδύνατες γυναίκες ήταν αντικείμενο πόθου.

Μάλιστα, στη Βρετανία οι επιστήμονες, θέλοντας να επιβεβαιώσουν την τάση αυτή, έκαναν ένα πείραμα: έδειξαν σε 700 άντρες φωτογραφίες πέντε γυναικών των οποίων ο σωματότυπος διέφερε. Στη συντριπτική τους πλειονότητα συμφώνησαν πως η πιο γοητευτική από τις πέντε κυρίες ήταν αυτή με δείκτη μάζας σώματος 20,85, με φυσιολογικό δηλαδή σωματικό βάρος.

Μεταξύ άλλων, οι Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως αν οι άντρες έχουν να διαλέξουν μεταξύ μιας πολύ αδύνατης γυναίκας, που φτάνει στα όρια της ανορεξίας, και μιας υπέρβαρης, χωρίς δεύτερη σκέψη προτιμούν τη στρουμπουλή.

Επίσης, όταν 8,5 εκατομμύρια άντρες από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ανάδειξη των 99 πιο ποθητών γυναικών ψηφίζοντας μέσω Διαδικτύου, έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα: προτιμούν τις «ζουμερές» και σχετικά γεματούλες. Άλλωστε, στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας αυτής φιγουράρουν η Μπιγιονσέ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η

Τζέσικα Άλμπα και η Σακίρα. Τώρα βέβαια κι εσείς μην το παρακάνετε... Για μερικά κιλά είπαμε και για λίγες καμπύλες παραπάνω!