Δύο χρόνια ζωής μένουν στον Πάτρικ Σουέζι!

07.01.2009
Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ένα χρόνο μετά την διάγνωσή του με καρκίνο στο πάγκρεας, ο Πάτρικ Σουέζι δηλώνει δημόσια ότι αισθάνεται φοβισμένος και θυμωμένος, ενώ ενδέχεται να του απομένουν μόνο δύο χρόνια ζωής.

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ένα χρόνο μετά την διάγνωσή του με καρκίνο στο πάγκρεας, ο Πάτρικ Σουέζι δηλώνει δημόσια ότι αισθάνεται φοβισμένος και θυμωμένος, ενώ ενδέχεται να του απομένουν μόνο δύο χρόνια ζωής.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πλέον θανατηφόρες μορφές της ασθένειας, όμως ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του "Dirty Dancing" έχει ξεπεράσει κάθε πρόγνωση, αφού όπως είπε στην παρουσιάστρια, Μπάρμπαρα Γουόλτερς "θα έπρεπε να είχει πεθάνει πολύ καιρό τώρα".

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μάλλον δεν του μένει να ζήσει και πολύ ακόμα. "Τα πέντε χρόνια είναι ένας ευσεβής πόθος. Τα δύο χρόνια μοιάζουν πολύ πιο πιθανά, αν πιστέψουμε τις στατιστικές. Θέλω να κρατηθώ μέχρι να βρεθεί μια θεραπεία, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κινητοποιηθώ άμεσα".

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο, ο καρκίνος στο πάγκρεας αφήνει ελπίδες μόλις για ένα 5% επιβίωσης πέντε χρόνων, αφού η πλειονότητα των ασθενών υποκύπτουν σε λιγότερο από έξι μήνες.

"Όπως καταλαβαίνετε, ζω μια κόλαση", είπε ο 56χρονος Σουέζι στη συνέντευξη του, που μεταδόθηκε την Τετάρτη από το ABC. "Φοβάμαι πολύ. Ναι, έχω τρομοκρατηθεί. Ναι, είμαι θυμωμένος. Αναρωτιέμαι 'γιατί σ' εμένα';".

Όμως διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο. "Μήπως πεθαίνω; Μήπως τα έχω παρατήσει; Μήπως βρίσκομαι στο νεκροκρέβατο; Μήπως αποχαιρετώ τους αγαπημένους μου; Με τίποτα!".

Στη συνέχεια της συνέντευξης του, ο Σουέζι είπε ότι οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο τετάρτου σταδίου τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση και στο συκώτι.

"Ονειρεύομαι το μέλλον"

Κατόπιν αυτού, ο ηθοποιός και χορευτής ακολούθησε επιθετική χημειοθεραπεία και μια πειραματική φαρμακευτική αγωγή, ενώ κατέπληξε το Χόλιγουντ επιστρέφοντας παράλληλα στα πλατό για τα γυρίσματα μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο "The Beast", χωρίς να λαμβάνει ούτε καν παυσίπονα.

"Νομίζω ότι όλοι με πέρασαν για τρελό, επειδή πίστευα ότι θα καταφέρω να ολοκληρώσω τη σειρά", είπε για τα γυρίσματα που διαρκούσαν δώδεκα ώρες την ημέρα, μέσα στο νυχτερινό κρύο του Σικάγο.

"Στα γυρίσματα δεν μπορείς να παίρνεις φάρμακα. Αυτά τα παυσίπονα δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς". Μάλιστα, στους πέντε μήνες που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του "Beast", ο Σουέζι έλειψε μόνο μια μέρα. Η σειρά θα βγει στον αέρα στις 15 Ιανουαριου.

Ο Σουέζι έγινε παγκόσμια γνωστός από τον ρόλο του καθηγητή χορού στην ταινία του 1987, "Dirty Dancing", που ενέπνευσε στη συνέχεια πολλές θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Το 1990, πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Ντέιμι Μουρ στην ταινία "Ghost", επίσης με μεγάλη επιτυχία.

Παντρεμένος επί 33 χρόνια με την Νίμι, ο δημοφιλής ηθοποιός, δηλώνει κατάπληκτος από τα μηνύματα συμπαράστασης των θαυμαστών του απ' την στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά δεν θέλει να τον θυμούνται γι' αυτό:

"Εξακολουθώ να ονειρεύομαι το μέλλον, ένα φωτεινό μέλλον με πολλά υγιή χρόνια, χωρίς τη σκιά του καρκίνου. Η νίκη για μένα, είναι να μην το βάλω κάτω, ανεξάρτητα απ' το τι θα συμβεί. Αντέχω και συνεχίζω να προχωρώ", είπε ολοκληρώνοντας την εξομολόγησή του στην Γουόλτερς.