Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Η πορεία είναι δύσκολη και χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος»

25.06.2024
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Η πορεία είναι δύσκολη και χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος»
Σχεδόν 90 μέρες νοσηλεύεται ο γνωστός τραγουδιστής στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Εδώ και περίπου τρείς μήνες ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη δική του μάχη αρχικά στην εντατική και πλέον στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Γεννηματάς μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στις 28 Μαρτίου.

Χθες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του στην εκπομπή «Το Πρωινό»:

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, το έχω ξαναπεί. Υπάρχει μία σταθερότητα όσον αφορά την κλινική του εικόνα αλλά η πορεία είναι δύσκολη και χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος» είπε αρχικά και συνέχισε: «Υπάρχουν επιπλοκές που αντιμετωπίζονται από την αρχή. Θέλει τον χρόνο του και νομίζω ότι ο ίδιος ο οργανισμός είναι αυτός που πρέπει να αντιδράσει, για να βελτιωθεί η κατάστασή του και να πάει ο άνθρωπος όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σπίτι του».

Διευκρινίζοντας πώς αντιμετωπίζεται η κατάστασή του από τους θεράποντες ιατρούς:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γίνονται καθημερινά απεικονιστικές εξετάσεις όσον αφορά την πορεία της νόσου του εγκεφάλου. Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν από την αρχή και χρειάζονται χρόνο για να αποκατασταθούν. Σιγά-σιγά βελτιώνεται η κλινική εικόνα»

Ενώ τέλος εξήγησε γιατί μετά από τόσο διάστημα ο Δημήτρης Κόκοτας δεν έχει ακόμα ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον:

«Επειδή με ρωτάτε γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος, τα περιστατικά είναι βαριά περιστατικά. Πιστεύω να βοηθήσει ο οργανισμός του, να βελτιωθεί και να πάει στο σπίτι του. Προς το παρόν χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο, να παρακολουθείται από την ομάδα των γιατρών και εκείνοι θα κρίνουν πόσο ακόμα θα διαρκέσει αυτό. Δεν μπορεί να πάει αυτή τη στιγμή σε κέντρο αποκατάστασης».

Τελευταία τροποποίηση στις 25.06.2024 - 12:40