Παπαληγούρα - Καραμπέτη: Σεξ και βία στο πρώτο επεισόδιο της 10ης Εντολής!

05.02.2015
Μια από τις πιο πετυχημένες ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 10 χρόνια απουσίας. Η «10η Εντολή», που μας έχει πολλές φορές ξενυχτήσει με τις μεταμεσονύκτιες ώρες επαναλήψεών της, επανέρχεται δριμύτερη στις οθόνες μας.

Και μάλιστα το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου με τον τίτλο «Σιωπή» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha στις 11/2 ημέρα Τετάρτη και πραγματεύεται το human trafficking. Γυναίκες που φεύγουν από τη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και καταλήγουν να γίνονται αντικείμενα του σεξ σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Λένα Παπαληγούρα (που συνυπογράφει μάλιστα το σενάριο με τον Κοκκινόπουλο) υποδύεται μία κοπέλα, σκλάβα του σεξ, η οποία αναγκάζεται να ικανοποιεί τις ορέξεις των πελατών του «σπιτιού» όπου έχει καταλήξει, αλλά κι εκείνες της ιδιοκτήτριας, την οποία ενσαρκώνει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Νέες ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος κρατάει το σκηνοθετικό τιμόνι, ενώ υπογράφει και το σενάριο της συγκεκριμένης ιστορίας. Το καστ συνθέτουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεώνη), Λένα Παπαληγούρα (Μαρία), Αργύρης Ξάφης (Παύλος), Σίσσυ Τουμάση (Ιρίνα), Ρομάννα Λόμπατς (Ναταλία), Σοφία Γεωργοβασίλη (Σάρα), Κρις Ραντάνοφ (Γκέοργκ), Ανδρέας Βούλγαρης (Κώστας).

Μάλιστα, την Τετάρτη (4/4) έγινε ειδική προβολή και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι το πρώτο επεισόδιο με πρωταγωνίστριες τις γνωστές ηθοποιούς τη Λένα Παπαληγούρα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Είμαι σοκαρισμένη από την προβολή του επεισοδίου, δεν το είχα δει ολόκληρο. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή ιστορία που αφορά ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι και οι άνθρωποι που επισκέπτονται αυτά τα "σπίτια" θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις ευθύνες τους, είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τιμωρούνται και αυτοί» δηλώνει στην Espresso η Καραμπέτη.

Άγριες σκηνές σεξ, πρωτόγονες, αποτυπώθηκαν στο φακό του σκηνοθέτη, με τη νεαρή πρωταγωνίστρια να αγωνίζεται να γλιτώσει από τον εφιάλτη, προσπαθώντας να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Η τιμωρία της ήταν να της κόψουν τη γλώσσα τα αφεντικά της. Μάλιστα η νεαρή ηθοποιός έκανε επί τρεις μήνες μαθήματα νοηματικής, ώστε να αποδώσει τον ρόλο της μουγκής με αληθοφάνεια.

«Το επεισόδιο έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και που κανείς δεν μιλάει. Και εμείς μιλάμε για τον Βαρουφάκη και τα πουκάμισά του. Και όμως, αυτό συμβαίνει δίπλα μας, εδώ, τώρα» επισημαίνει στην εφημερίδα ο Πάνος Κοκκινόπουλος, αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα του human trafficking.

Πηγή: Espresso