Foundation: Πώς να χαρίσεις λαμπερό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μετά τα 50

Foundation: Πώς να χαρίσεις λαμπερό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μετά τα 50
ΠΗΓΗ:@brookeshields
Και όμως μπορείς!

Όσο μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας έχει διαφορετικές ανάγκες, και αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα φωτεινό και υγιές αποτέλεσμα με το μακιγιάζ μας. Το foundation είναι το βασικό προϊόν που μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα, χαρίζοντάς του ομοιόμορφο τόνο και λάμψη. Αν λοιπόν θέλεις να δείχνεις πιο φρέσκια και ξεκούραστη, ακολούθησε μερικά απλά βήματα για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ειδικά αν έχεις περάσει την ηλικία των 50.

Μην υπερβάλλεις με την ποσότητα

Το κλειδί για ένα φυσικό look είναι να μην το παρακάνεις με το foundation. Στόχος σου είναι το προϊόν να δένει με το δέρμα σου, χωρίς να δημιουργεί την αίσθηση «μάσκας». Επέλεξε την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου και βάλε μια μικρή ποσότητα. Εφάρμοσε το foundation μόνο εκεί που χρειάζεται, και «δούλεψέ το» καλά, ώστε να φαίνεται φυσικό και ομοιόμορφο. Έτσι, αποφεύγεις το σπάσιμο και τις γραμμές που συχνά δημιουργούνται όταν το προϊόν είναι υπερβολικό.

Προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου

Ποτέ μην βάζεις foundation σε απροετοίμαστο δέρμα. Αν το δέρμα δεν έχει τη σωστή βάση, το foundation μπορεί να καθίσει σε λεπτές γραμμές ή σε ξηρά σημεία, τονίζοντας τα σημάδια του χρόνου. Το primer είναι ο καλύτερος φίλος σου! Προετοίμασε την επιδερμίδα σου με αυτό, δίνοντας έμφαση στις περιοχές με ρυτίδες ή ατέλειες. Το primer θα λειάνει το δέρμα, γεμίζοντας τυχόν λεπτές γραμμές και κάνοντας το foundation να εφαρμόζεται πιο ομοιόμορφα και να διαρκεί περισσότερο.

Κράτα το μακιγιάζ φυσικό και λαμπερό

Η υπερβολική κάλυψη μπορεί να δείξει το πρόσωπό σου πιο βαρύ και κουρασμένο. Προτίμησε μια ελαφριά υφή foundation που επιτρέπει στο δέρμα σου να αναπνέει και διατηρεί την αίσθηση φρεσκάδας. Αν θες έξτρα λάμψη, μπορείς να προσθέσεις λίγο highlighter στα ζυγωματικά σου, χωρίς όμως να υπερβάλλεις. Ο στόχος είναι να διατηρήσεις μια ισορροπία και να αναδείξεις τη φυσική σου ομορφιά.

Μικρά tips για καθημερινό αποτέλεσμα

  • Χρησιμοποίησε ένα καλό σφουγγαράκι: Απλώνει το foundation ομοιόμορφα και απορροφά την περίσσεια ποσότητα.
  • Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, μην ξεχνάς να σταθεροποιείς το foundation με μια πούδρα.
  • Για μακράς διάρκειας μακιγιάζ, κλείωσε το μακιγιάζ σου με ένα fixing spray.

Με αυτά τα μικρά, αλλά πολύτιμα tips, το foundation σου μπορεί να χαρίσει στην επιδερμίδα σου την ξεκούραστη, φρέσκια και φωτεινή όψη που πάντα ήθελες, χωρίς να τονίζει τις ατέλειες ή τις λεπτές γραμμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.10.2024 - 00:20