Γιάννης Μπέζος: «Έζησα όλη μου τη ζωή γινόμενος δυσάρεστος επειδή έλεγα την αλήθεια»

11.10.2024
Γιάννης Μπέζος: «Έζησα όλη μου τη ζωή γινόμενος δυσάρεστος επειδή έλεγα την αλήθεια»
Μια κατά βάση πολιτική συζήτηση με έναν ηθοποιό που έχει άποψη

Δεν έχει κρύψει ο Γιάννης Μπέζος πως είναι ένας άνθρωπος πιστός στα πιστεύω του με σταθερές απόψεις που ποτέ του δεν φοβήθηκε να εκφράσει.

Και σήμερα στο πλατό της εκπομπής «Action Τώρα» συνομιλώντας με την Ντόρα Κουτροκόη και τον Νίκο Υποφάντη σε μια αμιγώς πολιτική και όχι καλλιτεχνική κουβέντα για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις με τον πραγματικά άρτιο δημόσιο λόγο του, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με τις απόψεις του.

«Η παιδεία είναι το βασικότερο πρόβλημα. Το πρώτο σε απόσταση από τα άλλα. Το θέμα δεν είναι τι χρήματα δίνουμε για την παιδεία αλλά τι καταλαβαίνουμε ότι είναι παιδεία. Το σχολείο πρέπει να γίνει γοητευτικό, να θέλουν τα παιδιά να πάνε κι όχι να θέλουν να φύγουν. Το παπαγαλίζω και δεν το καταλαβαίνω είναι καταστροφικό» είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος και συνέχισε:

«Είμαι υπέρ της αξιολόγησης, υπέρ των πάντων. Εσείς εδώ αν έρθει κάποιος δημοσιογράφος ο οποίος δεν κάνει θα τον προσλάβετε; Φαντάζομαι πως όχι»

-Μισό λεπτό. Έχετε ασχοληθεί με την πολιτική και δεν το κρύβετε και λέτε να αξιολογηθούμε. Δεν το θέλει αυτό η αριστερά…

«Εγώ δεν είμαι κομματικό στέλεχος. Ούτε με δεσμεύει τίποτα. Απλώς την αριστερά με έναν τρόπο την εμπεριέχω. Τα κόμματα δεν εμπεριέχουν απόψεις τέτοιες. Η αριστερά δεν σημαίνει ότι βγαίνω με ένα φλάμπουρο, σημαίνει ότι ζω με έναν τρόπο καθημερινά και σκέφτομαι με έναν τρόπο ελεύθερο, υποτίθεται.

Υπάρχει το θέμα αυτό του φόβου του πολιτικού κόστους. Είναι αυτό που μας ταλανίζει. Αυτό πάντα σε οδηγεί να χρησιμοποιήσεις στοιχεία λαϊκισμού. Τα ζήσαμε, τα πλήρωσαν όλοι. Να ζεις με μύθους. Ταυτίζεις την επιθυμία σου με την πραγματικότητα. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική επί της ουσίας.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν αποφασίζεις να πεις την αλήθεια και να γίνεις δυσάρεστος και σας το λέω εγώ που έζησα όλη μου τη ζωή, σχεδόν όλη μου τη ζωή γινόμενος δυσάρεστος -αν εξαιρέσω τα τελευταία χρόνια που ξαφνικά με αγάπησαν όλοι- ακριβώς επειδή έλεγα την αλήθεια. Απλώς θέλει υπομονή.

Πρέπει να λέμε την αλήθεια. Η δουλειά του πολιτικού όταν βγαίνει μπροστά ή η δουλειά η δική μου… Οι συμπατριώτες μου με έχουν βάλει σε μια θέση με τη δουλειά τη δική μου, με τιμούν όχι απλώς για να με κάνουν ότι θέλουν αυτοί αλλά για να μπορώ να μιλώ εγώ. Να μιλώ ελεύθερα, να λέω την αλήθεια μου»

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 15:46