Ειρήνη Μελισσάροπούλου: Η νέα ζωή μετά την αθώωση και την αποφυλάκιση από τις φυλακές του Χονγκ Κονγκ

13.10.2024
Ειρήνη Μελισσάροπούλου: Η νέα ζωή μετά την αθώωση και την αποφυλάκιση από τις φυλακές του Χονγκ Κονγκ
Μια νέα ζωή με τον εφιάλτη πια πίσω της.

Ήταν Δευτέρα 20 Νοεμβρίου του 2017 όταν η 17χρονη τότε Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ένα εντυπωσιακό κορίτσι από τη Μυτιλήνη, είχε μόλις συλληφθείστο αεροδρόμιο, όταν μετά από έλεγχο βρέθηκαν στο σακίδιό της 2,6 κιλά ναρκωτικά και για τα επόμενα έξι χρόνια θα πέρναγε τον δικό της προσωπικό Γολγοθά, μέχρι να αθωωθεί πρώτα στο Χονγκ Κονγκ και ακολούθως στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια ήταν στους τίτλους των ΜΜΕ όλου το κόσμου, το μοντέλο με την κοκαΐνη.

Από αυτά τα χρόνια πέρασε περίπου τα δυόμιση εντός των φυλακών μιας ξένης χώρας. Μια απίστευτη ιστορία που έγινε βιβλίο και που πλέον η 24χρονη Ειρήνη έχει αφήσει πίσω της μπαίνοντας στην Ελληνική αστυνομία, κάνοντας έναν γάμο και περιμένοντας τον πρώτο της παιδί.

Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου να βρίσκεται live στα πλατό.

«Μέχρι την αθώωσή μου πέρασα δύσκολα. Δεν γνώριζα την γλώσσα, προσπαθούσα να συνεννοηθώ με κινήσεις, με τα χέρια, με την γλώσσα του σώματος. Κατάλαβα όταν είπαν στα αγγλικά no guilty. Ήταν ομόφωνη η απόφαση»,είπε ααρχικά η Ειρήνη μελισσαροπούλου και συνέχισε:

«Οι εικόνες που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν ότι θα πάρω αγκαλιά τους γονείς μου και θα δω τον αδελφό μου μετά από ενάμιση χρόνο. Η περιπέτεια αυτή με έκανε σαν άνθρωπο πιο καχύποπτη. Πλέον, η εμπιστοσύνη είναι πολύ δύσκολο πράγμα για εμένα.

Ήταν δύσκολα να βρω δουλειά. Υπήρχαν τα κουτσομπολιά. Αποφάσισα να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου και με πολύ προσπάθεια να μπω στην Ελληνική Αστυνομία.
Τον σύζυγό μου τον γνώρισα στη δουλειά. Με κέρδισε η κατανόηση, η εμπιστοσύνη και ότι δεν ακούει λόγια τρίτων. Του έχω μιλήσει για την περιπέτειά μου. Την έλευση του μωρού την είπαν στον σύζυγό μου όταν εκείνος ήταν στο καφενείο. Κλαίγαμε από χαρά, άγχος, φόβο».

Ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο που κατάφερε τελικά να την αθωώσει και να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη χώρα και στο σπίτι της:

«Τον άνθρωπο που ευγνωμονώ είναι ο κ. Κεχαγιόγλου, γιατί με στήριξε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου» τόνισε η Ειρήνη ενώ ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής, ανέφερε για εκείνη:

«Ήταν ειδική περίπτωση, λόγω του ότι ήταν στην Κίνα. Η προβλεπόμενη ποινή για την Ειρήνη, αν καταδικάζονταν, ήταν 27 με 30 χρόνια εκ των οποίων θα εξέτιε τα 20 – 22. Δε φανταζόμουν ότι θα πήγαινα στον γάμο της, θα πάω και στη βάφτιση, το παιδί το περιμένει τον Δεκέμβριο, θα το πούνε Μιχαήλ, είναι αγοράκι».

Τελευταία τροποποίηση στις 13.10.2024 - 16:06