Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό σουδάκια, έτοιμα
Για το φοντί:
- 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 φλιτζ. τρούφα σοκολάτας
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/4 φλιτζ. νερό
Για τη γέμιση:
- γλυκό κάστανο
Για το γαρνίρισμα:
- ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τα σουδάκια στη μέση οριζόντια, φροντίζοντας να μην κοπούν τελείως.
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ενωθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου δέσουν ελαφρά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Κατόπιν παίρνουμε ένα κομμάτι γλυκό κάστανο, γεμίζουμε κάθε ένα από τα σουδάκια και απλώνουμε σε μια πιατέλα την τρούφα.
Καρφώνουμε στο ειδικό πιρούνι για φοντί ένα ένα τα γεμιστά σουδάκια, τα βουτάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας και μετά στην πιατέλα με την τρούφα, γυρίζοντας τα ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αντί για τρούφα σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα, ψιλοκομμένη και ελαφρώς καβουρδισμένη.
Tο κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.