Σοκολατένιο φοντί με μπανάνες

10.04.2008
Για στιγμές όλο γλύκα!

Τι έχουμε:

  • 300 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτηράκι λικέρ κιρς
  • 1 1/4 φλιτζ. νερό
  • Για το σερβίρισμα:
  • μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Τι κάνουμε:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά, έως ότου δέσουν ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.

Καρφώνουμε τις φέτες της μπανάνας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα της σοκολάτας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μπανάνες να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες φράουλες, χωρίς το κοτσανάκι τους.

Tο κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.