Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, φιλέτο
- 1 πακετάκι μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
- 1 φλιτζ. τυρί κρέμα
- 1/2 ποτηράκι κρασί, μοσχάτο Λήμνου
- 3 κουταλιές μουστάρδα, απαλή
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε κομματάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη μισή από τη μαργαρίνη, τηγανίζουμε τα κομματάκια του κρέατος, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Καθαρίζουμε το τηγάνι από τα υπολείμματα του κρέατος, ρίχνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, προσθέτουμε το κρασί και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μουστάρδα, τα τυριά και τα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κούταλα, μέχρι να λιώσουν και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αδειάζουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τα κομματάκια του κρέατος στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τα βουτάμε στο μείγμα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μουστάρδα Ντιζόν για πιο έντονη γεύση.
Tο κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.