Υλικά
- 1/2 φλιτζ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 1 ρίζα σέλινο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
2. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, ρίχνετε αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Αφήνετε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
3. Αν είναι πηχτή, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.