Ταχινόσουπα (Αγιορείτικη συνταγή)

24.03.2010

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζυμαρικό (κριθαράκι ή πεπονάκι)
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
  • 8 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • Πράσινα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού
  • Κρουτόν για το σερβίρισμα (κυβάκια ψωμιού που θα φρυγανίσετε εσείς)

Εκτέλεση
1. Βράζετε σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι, το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει.
2. Βάζετε το ταχίνι σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Συμπληρώνετε κουταλιά κουταλιά νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το ταχίνι να αραιώσει λίγο.

3. Προσθέτετε μικρή ποσότητα από το ζεστό ζουμί της σούπας στο ταχίνι, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα.

4. Αφού αραιώσει αρκετά, ενώνετε το αραιωμένο ταχίνι με τη ζεστή σούπα και την πασπαλίζετε με πιπέρι.

5. Σερβίρετε την ταχινόσουπα γαρνιρισμένη με τα κρουτόν και τα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού.