Σολομός στο αλουμινόχαρτο

04.03.2010

Yλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 λεμόνια μέτρια, καθαρισμένα από τη φλούδα και τη λευκή μεμβράνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bάζουμε στον κάδο του πολυμίξερ τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την κάππαρη (την οποία έχουμε πρώτα ξαρμυρίσει σε χλιαρό νερό) το σκόρδο και τα λεμόνια κομμένα σε ροδέλες. Τα αλέθουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα. Aλατίζουμε τα φιλέτα του ψαριού και τοποθετούμε το καθένα πάνω σε κομμάτια αλουμινόχαρτου. Aλείφουμε την πάνω πλευρά του κάθε φιλέτου με τη λεμονάτη σάλτσα που φτιάξαμε και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακετάκια. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

ΣΗΜ.: Ο σολομός είναι το φθηνότερο ψάρι που μπόρεσα να σκεφτώ μετά τη σαρδέλα, αλλά και εξαιρετικά υγιεινό, αφού έχει πολλά λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο θα σας κάνουν καλό, αλλά δεν θα πάρετε και πολλές θερμίδες. Φτιάξτε τα πακετάκια και, αντί για τα υλικά της συνταγής, βάλτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Το κρέας του σολομού είναι ουδέτερο και ταιριάζει με όλα τα μπαχαρικά, τα μυριστικά και τα αρωματικά. Ευκαιρία να αδειάσετε τα ντουλάπια από τα μπαχάρια που φέρατε από το ταξίδι στο Μαρακές και δεν έκαναν ποτέ καλή παρέα με τους λαχανοντολμάδες!