Μύδια αχνιστά με πράσινο κάρι

10.06.2010

Yλικά

  • 1½ κιλό μύδια φρέσκα
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2 εκ.)
  • 1 κουτ. σούπας κάρι πράσινο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Bάζουμε τα μύδια σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια. Ρίχνουμε σε βάζο με καπάκι το κρασί, το κάρι, το ελαιόλαδο και το τζίντζερ τριμμένο στον ψιλό τρίφτη. Kλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε δυνατά για να διαλυθεί το κάρι. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μύδια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Bράζουμε τα φαγητό σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα και να ανοίξουν τα κελύφη από τα μύδια. Πετάμε όσα παραμείνουν κλειστά και σερβίρουμε τα υπόλοιπα μαζί με αρκετό φρέσκο ψωμί.

ΣΗΜ.: Πράσινο κάρι θα βρείτε σε μπακάλικα με ασιατικά προϊόντα ?αν, όμως, μένετε στην άλλη άκρη της χώρας και το μπακάλικό σας πουλάει μόνο ρίγανη και φλισκούνι, μην μου στενοχωριέστε! Αγνοήστε το κάρι και βάλτε στο μοντέρνο αυτό σαγανάκι πολύ σκόρδο, τον χυμό από 2 λεμόνια, λίγη μουστάρδα και άφθονο μαϊντανό. Και βαφτίστε το όπως εσείς θέλετε!