Yλικά
- 500 γρ. καρότα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- ½ φλιτζάνι σπόρια ροδιού
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
Eκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρόδι και τις σταφίδες και περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια. Aφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Aπλώνουμε σε μια πιατέλα τη ρόκα καθαρισμένη και βάζουμε από πάνω την καροτοσαλάτα. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το αλάτι, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ραντίζουμε τη σαλάτα με μπόλικο ελαιόλαδο.
ΣΗΜ.: Αν βαριέστε θανάσιμα τις πρασινάδες, που συνήθως είναι άνοστες, τότε αυτή η σαλάτα είναι για εσάς! Προτού αγοράσετε τα καρότα, σπάστε ένα κομματάκι και μασουλήστε το: Αν είναι γλυκό και αρωματικό, τότε πετύχατε διάνα. Αν, πάλι, είναι πικρά και μυρίζουν χώμα, αλλάξτε μανάβη ή συνταγή! Αν αφήσετε τη σαλάτα όλο το βράδυ στο ψυγείο, τότε την επομένη θα θυμίζει τουρσί, κάτι που θα την κάνει αυτομάτως πιο ενδιαφέρουσα!