Yλικά
- 6 αγκινάρες καθαρισμένες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- ½ πράσο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 ποτήρια νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τις αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα, το πράσο κομμένο σε ροδέλες και τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ (σε τρεις δόσεις) μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μία κουταλιά γιαούρτι και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
ΣΗΜ.: Αρχίζουμε να βρίσκουμε στη λαϊκή καλές, κάπως μεγάλες αγκινάρες, που θα κάνουν μια υπέροχη σούπα. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε ένα βαζάκι κρητικές ή τηνιακές άγριες αγκιναρούλες, όμως ακόμα και μια απλή κονσέρβα με ισπανικές καρδιές αγκινάρας (η πιο φθηνή και ξεκούραστη λύση) θα κάνει τη δουλειά σας μια χαρά! Αρωματίστε τη σούπα με άνηθο ή μάραθο και σερβίρετέ τη με κατσικίσιο ή γίδινο γιαούρτι.