Μπανάνες ψητές με παγωτό σοκολάτα

04.03.2010

Yλικά

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 4 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • λίγη κανέλα
  • 4 μπάλες παγωτό σοκολάτα

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Kαθαρίζουμε τις μπανάνες και βάζουμε την καθεμία πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε σε κάθε μπανάνα λίγο βούτυρο. Kλείνουμε τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου σαν πακετάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρουμε τις μπανάνες χλιαρές, με παγωτό σοκολάτα και προαιρετικά με λίγο τριμμένο μπισκότο.

ΣΗΜ.: Παλιά, θυμάμαι, οι μπανάνες ήταν αρκετά ακριβές και δεν συντρόφευαν τακτικά τα πορτοκάλια και τα μήλα που είχαν οι μαμάδες μας στις φρουτιέρες. Τώρα, όχι μόνο πωλούνται και στο πιο «ακριτικό» μανάβικο, αλλά έχουμε και επιλογή από διάφορες μάρκες και ποικιλίες! Οσο τις αγαπούσα παιδί, τόσο τις σνομπάρω τώρα στη σπιτική αλλά και στην επαγγελματική μου κουζίνα. Ανακάλυψά, όμως, αυτήν τη συνταγή στο Παρίσι, όταν ένας φίλος από την Αντίγκουα ?ούτε καν ξέρω πού είναι στον χάρτη? μου είπε πως είναι η πιο κλασική συνταγή της γιαγιάς του μαζί με τη μαρμελάδα ινδοκάρυδο! Ευχαριστήστε, λοιπόν, τον Γιανίκ και τη γιαγιά του. Δοκιμάστε τες, θα σας θυμίσουν εξωτικές παραλίες και τιρκουάζ νερά μες στον χειμώνα!