Σούπα με αρακά και μπέικον

04.03.2010

Yλικά

  • 500 γρ. αρακά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 125 γρ. μπέικον
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγα φυλλαράκια φασκόμηλο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Bράζουμε σε κατσαρόλα τον αρακά με τον ζωμό και προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο φασκόμηλο. Oταν είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Tσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει και το ρίχνουμε στη σούπα μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα αμέσως.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσου-με το μπέικον με κρητικό απάκι ή σύγκλινο. ? Aν θέλουμε τη σούπα μας πιο βελούδινη, αφού την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, την περνάμε και από τουλπάνι. ? Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα κρουτόν και, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με ένα κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες.