Κοτόπουλο με παρμεζάνα

04.03.2010

Yλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου ολόκληρο, με την πέτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • λίγο βούτυρο

Eκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την παρμεζάνα, το γιαούρτι, τα καρύδια, το σκόρδο και το εστραγκόν. Κόβουμε στη μέση το στήθος του κοτόπουλου και ανασηκώνουμε προσεκτικά με το χέρι μας την πέτσα. Απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα που ετοιμάσαμε ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Αφού γίνει το κοτόπουλο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να σταθεί για 10 λεπτά. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι, ολόκληρες ψητές πατατούλες ή χοντροκομμένες τηγανητές και μια πράσινη σαλάτα.

Tip: Αν θέλουμε το κοτόπουλο πιο ζουμερό, συλλέγουμε τους χυμούς από το ψήσιμο σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό και να πάρουμε μια σχετικά παχύρρευστη σάλτσα, με την οποία θα σερβίρουμε το φαγητό μας.