Yλικά
- 6 παντζάρια βρασμένα με τα φύλλα τους
- 2 κουτ. σούπας μέντα ή δυόσμο ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
Για τη sauce
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Bράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 6. (Κρατάμε τα τρυφερά τους φύλλα για το σερβίρισμα.) Στρώνουμε σε σαλατιέρα τα φύλλα από τα παντζάρια, τη μέντα ή τον δυόσμο ψιλοκομμένα, τη φέτα κομμένη σε κομμάτια και τέλος τα παντζάρια. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της sauce και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανούρι αντί για φέτα αν θέλουμε πιο απαλή την παρουσία του τυριού. Αν, πάλι, θέλουμε πιο διαιτητική τη σαλάτα μας, χρησιμοποιούμε τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά.