Χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μέλι και σκόρδο

18.03.2010

Yλικά

  • 4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος. Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.