Yλικά
- 4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας σόγια
- 1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος. Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.