Yλικά
- 1.250 γρ. χεράκι από ζυγούρι ή προβατίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 γαρίφαλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 σακούλα ψησίματος
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Eτοιμάζουμε μια σακούλα ψησίματος και τοποθετούμε μέσα της όλα τα υλικά. Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε με ένα ψαλίδι στην πάνω πλευρά της δύο μικρές τρύπες. Φροντίζουμε να υπάρχει συνεχώς λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος έτσι ώστε να μην καεί το περιεχόμενο της σακούλας. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες. Oταν ψηθεί, το βγάζουμε από τη σακούλα, το τεμαχίζουμε και το σερβίρουμε με τους χυμούς του ψησίματος αντί για κάποια άλλη σάλτσα.