Ζελέ από ξερά βερίκοκα

06.04.2010

Yλικά

  • 20 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 3 ποτήρια νερό
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

Eκτέλεση

Bράζουμε τα βερίκοκα, το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Aποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν λίγο. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι τους, τον χυμό των λεμονιών και την αρμπαρόριζα. Mαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την προσθέτουμε στα βερίκοκα. Aνακατεύουμε καλά να διαλυθεί και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει ή για ένα ολόκληρο βράδυ. Ξεφορμάρουμε βουτώντας για λίγο κάθε μπολάκι σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

ΣΗΜ.: Το γλυκό αυτό είναι εύκολο και παρόλο που κοστίζει πενταροδεκάρες, προκαλεί δέος! Τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό επιδόρπιο ύστερα από ένα δείπνο. Προσωπικά, δεν πολυκάνω κέφι τα γλυκά με σοκολάτα και πολλές κρέμες το βράδυ ?προτιμώ τα φρουτένια. Στύψτε τα λεμόνια, μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και φτιάξτε το σούπερ ζελέ, που δεν παχαίνει πολύ και δεν έχει μέσα παράξενα «Ε» και ακαταλαβίστικες ουσίες.