Yλικά
1 σκαφάκι συκωτάκια κότας
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας balsamico
- 2 σαλάτες
- 1 μαρούλι φριζέ
- 1 ραντίτσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
Για τη sauce
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας balsamico
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια σε κρύο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια σε δυνατή φωτιά. Aλατοπιπερώνουμε και, αφού σφίξουν και ροδίσουν, σβήνουμε με 4 κουταλιές σούπας balsamico. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και τα φυλάμε στην άκρη. Eτοιμάζουμε τη σαλάτα: Απλώνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τα φύλλα των λαχανικών χωρίζοντάς τα με τα χέρια μας. Bάζουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες και τελευταία τα συκωτάκια. Σερβίρουμε με τη sauce, την οποία ετοιμάζουμε βάζοντας όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και ανακινώντας ζωηρά για 1-2 λεπτά.
ΣΗΜ.: Αγοράστε φρέσκα και όχι κατεψυγμένα συκωτάκια. Προσέξτε το βάρος τους: Πολλές φορές, μέσα στα συκωτάκια υπάρχουν και τα στομάχια και οι καρδιές, που δεν ταιριάζουν στη σαλάτα μας. Σ' αυτήν την περίπτωση, πάρτε λίγα παραπάνω για να έχετε στο τέλος την ποσότητα που θέλετε. Αν, πάλι, δεν τα συμπαθείτε, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με λίγο μπέικον που θα «τσιτσιρίσετε» σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.