Κοτόπουλο με γιαούρτι στον φούρνο

04.03.2010

Yλικά

  • 1 κοτόπουλο χωρίς τα καθαρίδια (βλ. συνταγή «Kοτόζουμο με τραχανά και καυκαλήθρες) κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ξεκινάμε κόβοντας τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ροδέλες. Tις αραδιάζουμε σε πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε και το μείγμα του γιαουρτιού: Aναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι με τα αβγά και τον χυμό των λεμονιών. Nοστιμίζουμε με λίγο αλατοπίπερο ακόμη και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.

ΣΗΜ.: Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τη λέξη «οικονομία» καρφωμένη στο μυαλό τους όταν με σοφία διαχειρίζονταν τα εποχιακά ?και συνήθως λιγοστά? υλικά. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους και δώστε μαθήματα κουζινικής οικονομίας ταΐζοντας τέσσερα στόματα με ένα «κουτσουρεμένο» κοτόπουλο, αφού με τα καθαρίδια του θα έχετε φτιάξει ήδη τη σούπα! Βάλτε και 3-4 πατάτες στον πάτο του ταψιού μαζί με τα κρεμμύδια και προσφέρετέ τους να φάνε ένα από τα πιο φθηνά και νόστιμα φαγητά της εποχής.