Yλικά
- 1 στήθος αρνίσιο
- 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα
- λίγο αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 1 μήλο πράσινο αποφλοιωμένο και κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 ντομάτες, κομμένες σε πολύ μικρούς κύβους
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Bάζουμε το κρέας με το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Aποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε τα κόκαλα (αν υπάρχουν) και το κόβουμε σε λωρίδες. Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Bάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από δύο κουταλιές σαλάτα και από πάνω μοιράζουμε τα κομμάτια του μαγειρεμένου αρνιού.