Λουκουμάδες απο τηγανητό ρυζόγαλο

02.03.2010

Yλικά

Για το ρυζόγαλο

  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού βανίλια
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 1/4 κιλού μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και το ρύζι, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Mόλις απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά. Επειτα από 12 λεπτά περίπου από την προσθήκη του γάλακτος, το ρύζι είναι έτοιμο. Tο βγάζουμε από την κατσαρόλα και το απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολα. Aφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπάλες (μεγέθους λουκουμά), τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε μια άλλη λαδόκολα. Zεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και περνάμε τους λουκουμάδες από το αλεύρι ελαφρά. Tηγανίζουμε λίγους κάθε φορά και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Eτοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας ελαφρά όλα τα υλικά του και περιχύνουμε με αυτό τους λουκουμάδες.