Καραμελωμένο χοιρινό

26.03.2010

Yλικά

  • 1 κιλό μπριζολάκια (από λαιμό)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας balsamico
  • 5 κουτ. σούπας soya sauce
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βυθίζουμε το κρέας και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το κρέας.