Yλικά
- 1 κιλό μπριζολάκια (από λαιμό)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 2 κουτ. σούπας balsamico
- 5 κουτ. σούπας soya sauce
- 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βυθίζουμε το κρέας και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το κρέας.