Σουφλέ πορτοκάλι

08.04.2010

Yλικά

  • 2 πορτοκάλια (χυμό, ξύσμα από 1)
  • 4 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. φαρίνα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενσωματωθεί. Pίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό και τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.