Λουκουμάδες πατάτας

15.06.2011

Yλικά

  • 4 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. κασέρι
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. τυρί σκληρό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουρκούτι

  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Eκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι και τις αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Πλάθουμε το μείγμα σαν λουκουμάδες και τους βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, βουτάμε τους λουκουμάδες πατάτας σε αυτό χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και τους τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού με καυτερή πιπεριά, χυμό λεμονιού και το ξύσμα του.

Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε τους λουκουμάδες πατάτας και με τον πουρέ που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα.