Μακαρόνια με pesto ρόκας και ψάρι

04.03.2010

Yλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (της επιλογής μας)
  • ½ κιλό ψάρι ψητό (λαβράκι, τσιπούρα, κολιό ή γαλέο)
  • 1½ λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι μυρωδικά ανάμεικτα (μαϊντανό, βασιλικό, καυκαλήθρες, μυρώνια)
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο

Eκτέλεση

Bράζουμε τα ζυμαρικά με τον ζωμό. Οση ώρα βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ τη ρόκα, τα μυρωδικά, το τυρί και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πολτός. Λίγο πριν βράσουν τα ζυμαρικά, κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα 4 κουτ. σούπας από το μείγμα του pesto και το ψάρι που έχουμε ξεψαχνίσει. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Tip: Το pesto που θα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες πράσινες ή σε σάλτσα ψητού. Σε μικρές δόσεις, δίνει άρωμα στο φαγητό.