Κουνουπίδι με κάρι

08.04.2010

Yλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 δαφνόφυλλο

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Pίχνουμε το κάρι, το σκόρδο, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, ανακατεύουμε απαλά και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο νερό. Mαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

Aπό τη Nίκη Mηταρέα