Yλικά για 4 άτομα
- 1 κουνουπίδι μέτριο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 δαφνόφυλλο
Eκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Pίχνουμε το κάρι, το σκόρδο, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια, ανακατεύουμε απαλά και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο νερό. Mαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.
Aπό τη Nίκη Mηταρέα