Υλικά
- 500 γραμμ. καυκαλήθρες
- 500 γραμμ. σέσκουλα
- 500 γραμμ. σπανάκι
- 500 γραμμ. βρούβες
- 250 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα χόρτα και τα χοντροκόβετε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτετε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα χόρτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.
3. Aνακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.