Ρεβιθοκεφτέδες από τη Σίφνο

18.02.2010

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγος άνηθος
  • Λίγος δυόσμος
  • Λίγος μαϊντανός
  • 1/2 κούπα αλεύρι και λίγο ακόμα για το αλεύρωμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε το ρεβιθοπολτό με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.

2. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.