Ταχινόσουπα από τη Σύρο

21.11.2011

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 3 πράσα
  • 2 πατάτες
  • Λίγο σέλινο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε πολύ ζεστό νερό ανακαταεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

2. Προσθέτετε τα λαχανικά και το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

3. Όταν βράσουν καλά τα λαχανικά, προσθέτετε ταχίνι και τα αφήνετε για άλλα 5 λεπτά.