ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σταμναγκάθι
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- μερικά κλωνάρια μάραθο
- 10 αγκιναράκια άγρια σε βαζάκι, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το σταμναγκάθι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τον μάραθο και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε το κομμένο απάκι και τα αγκιναράκια. Κατόπιν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε πολύ καλά προτού τη σερβίρουμε.