ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά κολοκύθα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 200 γρ. κάστανα καθαρισμένα
- 100 γρ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Καθαρίζουμε τα κάστανα ωμά ή τα αγοράζουμε έτοιμα ψημένα από τον καστανά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε πήλινη κατά προτίμηση γάστρα και ψήνουμε στους 180°C χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό, μέχρι να μείνει η κολοκύθα με το λαδάκι της.