Μελόπιτα Σίφνου όλο γλύκα!

29.01.2010

Υλικά

  • 600 γραμμ. μυζήθρα
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μέλι
  • 6 αβγά
  • Κανέλα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αλέθετε στο μύλο του πουρέ τη μυζήθρα. Τη βάζετε σε λεκάνη, ρίχνετε τη ζάχαρη και το μέλι και ένα ένα τα αβγά ζυμώνοντας.

2. Λαδώνετε ένα ταψί 22x35 εκ. Τοποθετείτε μέσα το μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα (το πάχος της μελόπιτας να είναι μέχρι 2,5 εκ.).

3. Ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις βγάλετε τη μελόπιτα από το φούρνο την πασπαλίζετε με κανέλα.