Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- Αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ταμπάσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα λάιμ
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα αβοκάντο χωρίζοντάς τα στα δύο και βγάζοντας τη σάρκα τους σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
2. Τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι, το στραγγίζετε για να μην έχει υγρά και το προσθέτετε στο αβοκάντο.
3. Ραντίζετε με το λάιμ, γιατί δεν αφήνει το αβοκάντο να μαυρίσει.
4. Ψιλοκόβετε την ντομάτα και τη βάζουμε κι αυτή με τα υπόλοιπα υλικά, το ταμπάσκο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
5. Τα ανακατεύετε όλα με ένα πιρούνι.
6. Στη συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μούλτι, όχι όμως να γίνουν τελείως κρέμα, αλλά να κρατάνε λίγο.
7. Σερβίρετε την γκουακαμόλε δροσερή.