«Το Γκλουβάιν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά ή ροφήματα την περίοδο των γιορτών στη Γερμανία αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Περπατώντας στο κέντρο οποιασδήποτε γερμανικής πόλης σε ζαλίζει το άρωμά του. Μερικές γουλιές από το αρωματικό αυτό ζεστό κρασί είναι αρκετές για να σου φτιάξουν τη διάθεση, ειδικά αν κάνει κρύο. Όσο περισσότερο κρύο, τόσο καλύτερα. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές, από τις οποίες σας προτείνω την αγαπημένη μου».
Υλικά
- 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί (Βουργουνδίας, μερλό κ.λπ.)
- 1 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 ξυλαράκια κανέλας
- 12 γαρίφαλα
- Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά.
2. Όταν κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τοποθετείτε κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι.