Υλικά
- 500 γραμμ. σπαράγγια
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο λεπτό
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τα ξερά κοτσάνια από τα σπαράγγια.
2. Τα πλένετε και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια 2-3 εκ. το καθένα.
3. Βάζετε νερό με λίγο αλάτι στο τηγάνι και τα αφήνετε να βράσουν 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
4. Στο ενδιάμεσο καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα ψιλοκόβετε.
5. Βγάζετε τα σπαράγγια με την τρυπητή κουτάλα, κρατώντας λίγο νερό από αυτό που τα βράσατε.
6. Στο ίδιο σκεύος βάζετε το λάδι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος βάζετε και τα βρασμένα σπαράγγια και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε.
7. Χτυπάτε ελαφρά σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε επάνω στα λαχανικά.
8. Ανακατεύετε όση ώρα μαγειρεύονται μέχρι να ψηθούν τα αβγά, αλλά όχι να στεγνώσουν.