ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- 3 κουτ. γλυκού κάρι σκόνη
- 3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε σε φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρι, το σκόρδο, το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10 λεπτά. Pίχνουμε τον ντοματοπελτέ (αφού τον διαλύσουμε σε ½ φλιτζάνι νερό) και το αλάτι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό ρύζι basmati.
Tip: Αν θέλουμε το πιάτο μας πιο πλούσιο, μπορούμε να προσθέσουμε κυβάκια λαχανικών, όπως πατάτα, ρέβα, κουνουπίδι, μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές, ακόμα και σπανάκι ή σέσκουλο.