ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (το ξύσμα και τον χυμό τους)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό. Βάζουμε τις μπουκιές μέσα στον χυμό και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με τον μαϊντανό, το ξύσμα του λεμονιού και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες ή λευκό ρύζι.
Tip: Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, ψιλοκομμένο σκόρδο και μία κουταλιά μέλι.